Ексдиректор СКП «Київський крематорій» та його спільники відшкодували ₴200 000 збитків, завданих столиці під час закупівлі урн для праху загиблих військових за завищеними цінами

Київською міською прокуратурою вжито заходів щодо реального відшкодування коштів до столичного бюджету, якими в умовах воєнного стану заволоділи службові особи ритуальної служби та їх співучасники під час закупівлі урн для праху загиблих учасників бойових дій.

В рамках досудового розслідування було встановлено, що колишній директор ритуальної служби Спеціалізованого комбінату підприємств «Київський крематорій» домовився з фізичною особою-підприємцем, який посадовцю є кумом, та ще однією особою про закупівлю урн для праху загиблих учасників бойових дій за завищеними цінами.

Так, вказаний підприємець здійснював поставку урн для праху з 2020 року за ціною 200 грн за штуку. Проте, з початком широкомасштабного вторгнення на територію Київської області збройних сил російської федерації, в 2022 році ціна на зазначені урни у цього підприємця необґрунтовано зросла до 800 гривень за штуку.

Як наслідок, співучасники в період 2022-2023 років заволоділи бюджетними коштами на суму більше 200 тисяч гривень. Це різниця, на яку завищено реальну вартість закуплених у підприємця урн, підтверджена судовими експертизами.

За принципової позиції прокурорів Київської міської прокуратури обвинуваченими відшкодовано в повному обсязі завдані збитки шляхом перерахування коштів на рахунок Київської міської ради.

Обвинувальний акт щодо вказаних осіб скеровано до суду для розгляду по суті.

Київська міська прокуратура

 

You may also like...