Французський студент приїхав до Києва писати дисертацію про “церковний розкол” в Україні, а його зґвалтував архимандрит московської церкви

Французський студент з соціології Ніколя Імберг приїхав до Києва з метою написання дисертації про “церковний розкол” в Україні. Але чомусь вирішиs, що кращого місця для написання роботи аніж територія одного з приходів УПЦ МП у столиці не знайти.

На фото - архимандрит Ахил (Шахтарин)

На фото – архимандрит московської церкви в Україні Ахил (Шахтарин)

За версією француза, 28 грудня архимандрит Ахил (Шахтарин) напоїв студента алкоголем, а потім, за давньою традицією московського патріархату – зґвалтував іноземного гостя поки той був у відключці.

1 січня Ніколя,  повернувся до рідної Франції де написав заяву у поліцію, пише Роман Ковальов. Крім цього, ще до того як покинути Київ, невгамовний студент, в пошуках православної правди, звернувся до заступника голови ОВЦС МП протоієрея Миколи Балашова, але відповіді не отримав. Враховуючи тему дисертації, наукова робота француза заграла новими фарбами.

У ТСН перевірили цю інформацію, та зв’язались з французом. Як пише видання,  чоловік приїхав до Києва досліджувати відносини в православній церкві. Спілкувався із священниками і паралельно читав лекції в Київському політехнічному.

Французський студент Ніколя Імберг

Французський студент Ніколя Імберг

Того дня іноземець був у компанії зі священником.

“Він дав мені алкоголь. І коли я ліг спати, то відчув, що захворів. У мене була температура. Насправді, у мене явно був COVID”, – згадує чоловік.

Каже, що попросив допомоги у священника.

“Я йому сказав: “Отче, ви спите? Мені дуже погано”. Попросив,, щоб він допоміг мені. Тоді він сказав мені: “Йди сюди!”. Запропонував до нього підвестися. Я подумав, що він хотів мені допомогти. А він зробив, що він зробив, доки я був сонний, з температурою”, – каже Ніколя.

ТСН звернулася за коментарем до УПЦ Московського патріархату. Там про інцидент поки що не чули, радять звертатись до поліції. Що, власне, потерпілий і зробив.

“Якщо у людини є якісь проблеми, то треба звертатись до слідчих органів. Відповідно до того, як цивілізовано все це вирішується”, – сказав речник УПЦ МП, архієписком Климент.

Журналісти ТСН зв’язалися з Ніколя Імбером. Він розповів усе, що з ним сталося і підтвердив, що написав заяву до поліції Київської області.

You may also like...