Ґвалтівник, який знімав злочин на камеру, а пізніше шантажував жертву, проведе за ґратами 8 років 

Наприкінці червня 2017 року 45-річний злочинець знайшов на сайті «OLX» оголошення 21-річної дівчини про пошук роботи, зателефонував їй та запросив нібито для проведення співбесіди до свого будинку в одному із сіл Баришівського району Київської області.

Після того, як потерпіла прибула до місця проживання зловмисника, той перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, наніс їй декілька ударів кулаками по голові та тілу, зв’язав та зґвалтував. У подальшому утримував зв’язаною в будинку проти її волі до 11:00 години наступного дня, щоб потерпіла самовільно не змогла залишити приміщення, при цьому гвалтував та наносив тілесні ушкодження, завдавши останній фізичних страждань.

Зазначимо, що свої злочинні дії засуджений фіксував на відеокамеру мобільного телефону і пред’явив дівчині вимогу про передачу йому 2 тис доларів США, натомість він не розповсюджуватиме фотознімки та відеозапис в мережі «Інтернет» та її близьким родичам. Злочинець відпустив потерпілу лише після того, як вона пообіцяла привезти йому грошові кошти.

За принципової позиції Баришівського відділу Бориспільської місцевої прокуратури Київської області  маніяка – ґвалтівника визнано винним у скоєних злочинах, передбачених ч. 1 ст. 152 (зґвалтування), ч. 2 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприроднім способом), ч. 1 ст. 189 (вимагання), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України та засуджено до 8 років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...