Кіберполіцейські встановили шахрая, який взяв на ім’я черкащанки онлайн-кредити на 200 тисяч

Інтернет-шахрай увійшов в довіру до жінки, а потім скористався цим та оформив на неї мікропозики на загальну суму в понад 200 тисяч гривень. Наразі зловмиснику повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід. Підозрюваному загрожує до восьми років позбавлення волі.

Під час проведення слідчих дій працівники кіберполіції спільно зі слідчими Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області встановили особу шахрая. Ним виявився 38-річний киянин, раніше судимий за аналогічні злочини. Він в інтернеті увійшов в довіру до черкащанки та оформив на потерпілу мікропозики загальною сумою 230 тисяч гривень, після чого обірвав з нею зв’язок.

Під процесуальним керівництвом прокуратури чоловіку повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 та ч. 4 ст. 190 (Шахрайство), ч. 1 ст. 357 (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства) та ч. 1 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) КК України.

У суді підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 150 тис. грн.

Наразі слідчі дії тривають. Фігуранта перевіряють на причетність до вчинення інших шахрайських дій. Також правоохоронці  встановлюють й інших потерпілих, які могли постраждати від дій шахрая.

Відділ комунікації поліції Черкаської області

You may also like...