На Луганщині організатора так званого «референдуму» на підтримку «ЛНР» на території міста Щастя заочно засуджено до 7 років позбавлення волі

Прокуратурою Луганської області підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно одного зі співорганізаторів «референдуму» на території м. Щастя Новоайдарського району Луганської області, за ознаками вчинення ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Досудовим розслідуванням встановлено, що навесні 2014 року громадянин України за попередньою змовою з іншими особами, стосовно яких є окремі кримінальні провадження, брав активну участь в організації проведення мітингу на центральній площі міста, на якому агітували місцевих жителів до участі в незаконному «референдумі» на підтримку «Акту про державну самостійність «ЛНР».

При підготовці до псевдореферендуму чоловік, виконуючи доручення «голови територіальної виборчої комісії», займався організаційними питаннями, а саме: облаштуванням кабінок на «дільницях», доставкою скриньок, залученням людей до роботи «дільничних комісій».

Під керівництвом та за сприяння обвинуваченого так званий «референдум» відбувався у м. Щастя на двох «виборчих дільницях», які розміщувалися у приміщенні навчальних закладів. Після голосування за участі вказаної особи звірили протоколи, підрахували «бюлетені» та склали «кінцевий протокол» голосування по  територіальному округу м. Щастя.

Оскільки зловмисник наразі продовжує переховуватись від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій українській владі території Луганської області, на підставі ухвали слідчого судді стосовно нього проведено процедуру спеціального досудового розслідування.

У подальшому за результатами спеціального судового провадження,  на підставі зібраних в ході досудового розслідування беззаперечних доказів вини, Новоайдарським районним судом Луганської області чоловіка визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України, та призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...