На Одещині судитимуть двох браконьєрів, які завдали державі понад ₴8 млн. збитків

Правопорушники незаконним знаряддям лову виловили майже 2500 раків. Чоловікам загрожує штраф або обмеження волі до трьох років.

Під час патрулювання узбережжя озера Катлабух біля села Утконосівка поліцейські Ізмаїльського районного відділу поліції виявили двох чоловіків, мешканців Саф’янівської громади. На моторному човні за допомогою ятерів рибалки виловили майже 2500 раків та декілька рибин різних видів. Унаслідок незаконного промислу чоловіки заподіяли водним біоресурсам України шкоду на загальну суму понад вісім мільйонів гривень, що було підтверджено експертними висновками.

У рибалок поліцейські вилучили 186 рачачниць, майже 2500 раків та декілька різних видів риб, які долучили до матеріалів справи в якості речових доказів. Біоресурси передали на відповідальне зберігання до спеціалізованого підприємства.

«Отримавши висновок довготривалої експертизи, зібравши достатню кількість інших доказів ми під процесуальним керівництвом Ізмаїльської  окружної прокуратури  висунули фігурантам обвинувачення за ч. 2 ст. 28, ч.1 ст. 249 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне зайняття рибним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду, за попередньою змовою групою осіб. Своїми протиправними діями фігуранти заподіяли державі шкоду в розмірі понад вісім мільйонів гривень, що є істотною.  За скоєне чоловікам загрожує покарання у вигляді штрафу від 17 до 51 тис. гривень або обмеження волі на строк до трьох років», – повідомила начальник сектору дізнання Ізмаїльського районного відділу поліції Наталія Мариморович.

Обвинувальний акт поліцейські скерували до суду.

Поліцейські закликають громадян бути відповідальними, берегти природу та дотримуватися встановлених правил рибальства.

Ізмаїльський районний відділ поліції Одещини

You may also like...