На Одещині судитимуть покидька, який ґвалтував та вчиняв сексуальне насильство відносно дітей

За скоєне правопорушнику загрожує довічне позбавлення волі.

Про подію до поліції повідомила мати одного з потерпілих хлопчиків, якій той довірився і розповів, що з ним сталося.

Співробітники територіального підрозділу поліції встановили: протягом кількох місяців 2023 року, користуючись довірою серед учнів однієї з гімназій Одещини, 57-річний водій шкільного автобуса запрошував хлопчиків 12-13 років до свого будинку нібито пограти з ними в карти, де вчиняв з дітьми дії сексуального характеру.

Встановлено, що жертвами зловмисника стали троє учнів ліцею.

В рамках кримінального провадження, розпочатого слідчими за даним фактом, було проведено низку судових експертиз та зібрано достатню кількість доказів причетності чоловіка до злочинів.

Під процесуальним керівництвом місцевої окружної прокуратури слідчі поліції висунули фігуранту обвинувачення за ч.ч. 4 та 6 ст. 153 Кримінального кодексу України – у сексуальному насильстві, вчиненому щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди, зокрема повторно, та ч. 6 ст. 152 Кримінального кодексу України – у зґвалтуванні, вчиненому щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди, зокрема повторно, особою, яка раніше вчинила злочин, передбачений ст. 153 ККУ.

За клопотанням поліцейських суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Обвинувальний акт скеровано до суду.

За вчинені злочини обвинуваченому загрожує покарання у вигляді 15-ти років позбавлення волі або довічного ув’язнення.

ГУ Національної поліції в Одеській області

You may also like...