На Закарпатті затримали розбійників, які з ножем увірвалися в будинок пенсіонерки

Вчора, 30 січня, до поліції надійшло повідомлення про розбійний напад в Ужгороді. За викликом негайно виїхала слідчо-оперативна група Ужгородського районного управління поліції.

Під час здійснення першочергових слідчих дій на місці події правоохоронці встановили, що близько 11:00 години до будинку 86-річної жінки постукали невідомі. Жінка подумала, що це сусіди та без вагань відчинила двері. У цей час до помешкання увірвалися зловмисники.

На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять та у приміщенні

Вони відштовхнули потерпілу, погрожували їй ножем та почали перекидати речі в будинку. Знайшовши пенсійну картку та 2 тисячі гривень готівкою, зловмисники зачинили жінку у будинку, забрали мобільний телефон та викинули ключі від вхідних дверей, після чого втекли.

На зображенні може бути: 2 людини та люди стоять

Перелякана пенсіонерка відчинила вікно та почала кликати на допомогу. Сусіди, як тільки почули, викликали поліцію та медиків.

Співробітники карного розшуку поліції області спільно з ужгородськими колегами одразу ж розпочали оперативні заходи для встановлення нападників. Вже за лічені години двох підозрюваних було затримано: 29-річну ужгородку та 31-річного жителя селища Королево. Наразі вже відомо і особу їх третього спільника. Ним виявився житель сусідньої Львівської області. Оперативники продовжують заходи для його розшуку. Всі фігуранти злочину вже були раніше судимі за майнові злочини.

Вже відомо, що з картки потерпілої зловмисники встигли зняти 22 тисячі гривень, після чого намагалися втекти до Львова. Саме дорогою туди їх і затримали правоохоронці.

У скоєному затримані зізналися. Викрадені грошові кошти у них вилучили та повернуть власниці.

Слідчі кваліфікували дії нападників за ч.3 ст. 187 Кримінального кодексу України, тобто розбій. За скоєне підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Поліція Закарпатської області

You may also like...