Півмільйона збитків на ремонті покрівлі столичного спорткомплексу – директору товариства з технагляду повідомлено про підозру

Фігурант мав контролювати якість будівельних робіт в одному з приміщень столичного медичного університету. Натомість зловмисник підписав акти-приймання виконаних робіт, обсяг яких фактично не відповідав кінцевому результату.

Слідством встановлено, що у квітні 2021 року між посадовими особами Національного медичного університету імені О.О. Богомольця та підрядною організацією було укладено договір на проведення ремонтних робіт в одній з будівель. Підрядник мав здійснити капітальний ремонт покрівлі спортивного комплексу, а для здійснення технічного нагляду за їх роботою було залучено окреме товариство.

Як зазначила старша слідча Шевченківського управління поліції Олена Коваленко, директор контролюючої організації підписав акти-приймання виконаних робіт, хоча їхній фактичний обсяг не відповідав кінцевому результату, а витрати на будівництво були значно завищені, чим завдано бюджету держави збитків на понад 500 тисяч гривень»

Слідчі поліції, за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури повідомили зловмиснику про підозру за неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків, внаслідок чого інтересам держави було завдано тяжких наслідків – тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...