Поліцейські Чернігівщини затримали групу торгівців наркотиками та зброєю (фото, відео)

Поліція затримала 34-річного чернігівця за підозрою у роздрібному наркодилерстві та торгівлі зброєю й боєприпасами. У організатора злочину та його спільників вилучили понад два кілограми наркотиків та арсенал зброї, боєприпасів і вибухових речовин.

Спецоперацію з викриття групи зловмисників проводили оперативники обласного Управління стратегічних розслідувань спільно зі співробітниками слідчого управління та карного розшуку поліції Чернігівщини та оперативниками 105 прикордонного загону за силової підтримки спецпідрозділу «КОРД».

Під час санкціонованих обшуків за участі поліцейського-кінолога зі службовим собакою у помешканнях, гаражі та автомобілі фігурантів виявили та вилучили два кілограми рослинної речовини, схожої на канабіс, 15 грамів кристалоподібної речовини, схожої на солі «Альфа-PVP».

Слідство встановило, що зловмисники планували збувати наркотики дрібними партіями «з рук в руки».

Приблизна вартість вилученого наркозілля за цінами «чорного» ринку складає близько півмільйона гривень. Вилучені під час документування злочину речові докази направлені на експертні дослідження.

Також в ході обшуків поліцейські спільно зі співробітниками департаменту військової контррозвідки СБУ виявили арсенал різних видів озброєння: гранатометний постріл «ВОГ» з вибуховою речовиною, порохові заряди до РПГ, два автомати з магазинами, гвинтівку «Мосіна», гладкоствольну мисливську рушницю, 7 саморобних глушників, п’ять гранат із запалами та понад 700 набоїв різного калібру.

Організатора злочину затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України одразу після проведеного обшуку. Наразі він перебуває СІЗО. Наразі правоохоронці очікують результатів судової експертизи зброї, боєприпасів та наркотичних засобів.

поліцейські чернігівщини затримали групу торгівців наркотиками та різними видами озброєння

Слідчі слідчого управління обласної поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури повідомили про підозру затриманому зловмиснику:

за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами);

За частиною 3 статті 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, в особливо великих розмірах). Санкція статті передбачає покарання – до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Чернігівської області

You may also like...