Поліцейські Києва затримали торговців зброєю та бойовими припасами

Чоловіки підшукували «клієнтів» через Інтернет, а збували – надсилаючи замовлення за допомогою сервісу поштових відправлень. Серед пропонованого товару – пістолети, автомати, набої та інше. Усіх фігурантів затримано. Наразі поліцейські встановлюють походження зброї та боєприпасів.

Викрили діяльність зловмисників працівники Шевченківського управління поліції за оперативної підтримки працівників управління карного розшуку Главку поліції Києва спільно з працівниками СБУ та за процесуального керівництва прокуратури.

Як розповів начальник відділу поліції № 3 Шевченківського управління поліції Андрій Сланіна, поліцейські встановили, що до групи торгівців зброєю входило троє чоловіків, які мешкали у Київській, Львівській та Чернівецькій областях.

«Ми встановили, що фігуранти шукали клієнтів через Інтернет, пропонуючи у своїх оголошеннях мисливську зброю. Під час спілкування з потенційним покупцем вони вже пропонували до продажу одиниці бойової зброї та боєприпаси. Для конспірації ділки спілкувалися виключно через месенджери під зміненими анкетними даними, а зброю надсилали у розібраному вигляді окремими посилками. Оплату за товар отримували на банківську карту».

Отримавши необхідну доказову базу протиправної діяльності фігурантів правоохоронці, за силової підтримки полку поліції особливого призначення №1 провели ряд санкціонованих обшуків за їх місцем мешкання, де вилучили автоматичну зброю, карабін, пістолети, гранати та тисячі набоїв.

Усіх фігурантів затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі повідомили їм про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. За рішенням суду на час слідства підозрювані будуть перебувати під вартою.

Відповідно до санкції інкримінованої фігурантам статті, їм загрожує до семи років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...