Поліцейські розшукали водія, який скоїв смертельну ДТП у Подільському районі Одещини і втік з місця події

За скоєне керманичу загрожує до восьми років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Уранці учасники дорожнього руху виявили на автодорозі Т-1611 між містом Кодима та селом Івашків місцевого пенсіонера без ознак життя з тілесними ушкодженнями, характерними для ДТП.

Поліцейські розшукали водія, який скоїв смертельну ДТП у Подільському районі і втік з місця події

Трохи більше доби знадобилося поліцейським, аби встановити керманича, причетного до даної автопригоди. Молодик пояснив, що, рухаючись по вказаній ділянці автодороги на автомобілі «Nissan Sunny», здійснив ненавмисний наїзд на тіло людини, яка лежала на проїжджій частині праворуч по ходу руху автомобіля. Після наїзду з салону автівки він не вийшов, а поїхав геть, залишивши місце події та потерпілого на дорозі.

Попередньо, причиною смерті постраждалого став травматичний шок.

Відомості про подію поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть потерпілого) Кримінального кодексу України.

В рамках розпочатого кримінального провадження слідчі призначили низку судових експертиз, зокрема щодо встановлення причини смерті потерпілого та механізму утворення наявних у нього тілесних ушкоджень. За результатами експертних висновків слідчі вирішуватимуть питання щодо повідомлення водію про підозру. Транспортний засіб помістили на арешт майданчик. Слідчі дії тривають.

Зазначимо, що санкція ч. 2 ст. 286 ККУ передбачає покарання позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Подільське районне управління поліції Одещини

You may also like...