Повідомлено про підозру експоліціянту, який в перші дні війни супроводжував колони техніки окупантів на Купʼянщині

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 24-річному колишньому поліцейському у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України (в редакції із змінами, внесеними згідно із Законами № 1183-VII від 08.04.2014, № 1689-VII від 07.10.2014, які діяли на момент вчинення злочину), а також за ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що під час захоплення збройними силами рф Купʼянського району на той момент діючий правоохоронець добровільно та свідомо перейшов на бік ворога.

Вже на третій день повномасштабного вторгнення рф на територію України він на службовому автомобілі супроводжував колони військової техніки рф по території Куп’янська, а також селищ Ківшарівка та Куп’янськ-Вузловий.

Згодом зрадник допомогав окупантам будувати на території захопленої Купʼянщини «правоохранительную систему». Підозрюваний оформлював матеріали про правопорушення відповідно до законодавства рф, ніс службу на блокпостах, збирав пояснення у осіб тощо.

Також він незаконно відбирав авто у місцевих мешканців та передавав їх окупантам.

У липні 2022 року він обійняв посаду «и. о. инспектора дорожно-патрульной службы группы дорожно-патрульной службы отдела государственной инспекции безопасности дорожного движения» в «Управлении внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области».

Через декілька місяців український експоліціянт отримав нову псевдопосаду та став вже «полицейским (водителем) 1 отделения отдельного взвода патрульно – постовой службы полиции Отдела полиции №1 (дислокация г. Купянск)».

За роботу на ворога він встиг отримати близько 80 тисяч російських рублів.

Напередодні деокупації Харківщини зрадник втік на території рф, де й нині переховується від українського слідства. Вирішується питання щодо оголошення його у розшук.

Досудове розслідування — другий слідчий відділ ТУ ДБР, розташованого у м. Полтаві (з дислокацією у м. Харків).

Оперативний супровід — другий оперативний відділ ТУ ДБР, розташованого у м. Полтаві (з дислокацією у м. Харків), Харківське управління ДВБ НПУ.

Харківська обласна прокуратура

You may also like...