Повідомлено про підозру «начальнику» окупаційної поліції Харківщини

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 38-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Правоохоронці викрили ще одного поплічника окупантів, який займав керівну посаду під час захоплення Харківщини. Це 38-річний харків‘янин, який до 2014 року працював в органах колишньої міліції, а після цього переїхав до окупованої Луганщини.

Возможно, это изображение 1 человек, стоит, военная форма и текст

За даними слідства, у червні минулого року 38-річний чоловік був призначений на посаду «начальника» так званого «Управления внутренних дел Военно-гражданской администрации Харьковской области», що розташовувалось у м. Куп‘янськ.

Колаборант залучав до роботи людей у псевдоправоохороному органі, затверджував внутрішні організаційні документи, організував службову діяльність, матеріально-технічне та грошове забезпечення співробітників так званого «УВД ВГА Харьковской области».

За «службу» на окупантів колаборант отримав від «голови» так званої «ВГА Харьковской области» спеціальне звання — «полковник полиции». Також «начальник» брав участь у нарадах за участі представників окупаційних органів влади та представників ЗС РФ.

На початку вересня минулого року колаборанту разом з російськими військовими вдалось втекти. Наразі підозрюваний переховується від українського правосуддя.

Досудове розслідування — Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Харківська обласна прокуратура

You may also like...