Повідомлено про підозру посадовцю, через дії якого тергромада отримала понад ₴9 млн. збитків

За про цесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру одному з посадовців Уманської міської ради за фактом вчинення службової недбалості, неналежного виконання своїх службових обов’язків (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, підозрювана особа здійснила безпідставну видачу неуповноваженим особам, складених нею недостовірних архівних витягів із рішення виконавчого комітету Уманської міської ради щодо передачі у приватну власність шести земельних ділянок, розташованих в місті Умань.

В подальшому було здійснено незаконну державну реєстрацію права власності за фізичними особами. Це спричинило тяжкі наслідки інтересам територіальної громади м. Умань на суму понад 9 млн грн.

Для забезпечення збереження як речових доказів, а також відшкодування завданих збитків на вказані земельні ділянки накладено арешт.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюється СУ  ГУНП в Черкаській області, оперативний супровід  – УСБУ  в Черкаській області.

Довідково: санкція : санкція ч. 2 ст. 367 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

You may also like...