Повідомлено про підозру серійному крадію, якого самостійно затримали його жертви

Двоє киян самостійно затримали іноземця, який у парку викрав їх речі. Правопорушник вже вчетверте порушує закон. Затриманому загрожує до п’яти років розбавлення волі.

На спецлінію 102 звернувся громадянин із повідомленням про те, що він з товаришем затримав чоловіка, який у парку у них з рюкзака викрав ноутбук. Для документування події виїхала слідчо-оперативна група.

Зі слів слідчої Деснянського управління поліції Олександри Кутової, 36-річного іноземця затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Він має судимість за вчинення майнового злочину у Одеській області та виступає підозрюваним у кримінальному провадженні за вчинення двох крадіжок на столичній Оболоні.

«Двоє киян приїхали у парк відпочити та залишили свої речі без нагляду в альтанці. Зловмисник скористався моментом та встиг витягти із їх рюкзака ноутбук. Але хлопці вчасно повернулись, зупинили крадія та передали його поліцейським, котрі оперативно прибули за викликом», – повідомила поліцейська.

Слідчі Деснянського управління поліції за погодженням із Київською місцевою прокуратурою №3 оголосили фігуранту про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...