Прокуратура вимагає суворішого покарання водієві за ДТП, в якій загинула 6-річна дівчинка

Закарпатська обласна прокуратура оскаржила в апеляції вирок жителю Ужгородщини за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, що призвело до смерті дитини (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

За скоєну в жовтні 2023 року ДТП, у якій загинула 6-річна дівчинка, суд призначив закарпатцеві мінімальну міру покарання – 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на аналогічний строк. Ювенальні прокурори та потерпіла сторона не погодилися з вироком і подали апеляційні скарги, адже вважають його не достатньо суворим.

Нагадаємо, подія трапилась у с. Тур’я Поляна. У ході слідства правоохоронці встановили, що  обвинувачений, керуючи автомобілем «BMW», перевищив дозволену швидкість, виїхав на зустрічну смугу та здійснив наїзд на дитину, що рухалася узбіччям. Транспортний засіб пошкодив паркан і зупинився вже на території одного з помешкань.

Від отриманих травм дівчинка померла на місці ДТП. Водія освідчили, за кермом він перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння. Опісля чоловіка затримали, відтоді він знаходиться під вартою.

Наразі Закарпатський апеляційний суд відкрив провадження за апеляційними скаргами прокурора та потерпілих і призначив справу до розгляду.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

You may also like...