Проректор столичного вишу за $2000 допомагав ухилянту вступити до аспірантури

Зловмисник за 2 тисячі доларів гарантував чоловікові вступ до аспірантури в університеті, що надалі надало йому підстави уникнути призову на військову службу. Посадовцю університету повідомлено про підозру, йому загрожує до восьми років ув’язнення

Слідчі Шевченківського управління поліції спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань та за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури викрили проректора з навчально-науково-виробничих питань одного зі столичних університетів, який за грошову винагороду «вирішував питання» щодо зарахування абітурієнтів на навчання.

Поліцейські встановили, що за допомогою до правопорушника звернувся чоловік із наміром вступити до аспірантури у вищий навчальний заклад. В такий спосіб він хотів отримати підставу для відстрочки від призову на військову службу. Проректор запевнив чоловіка в успішному зарахуванні його на навчання шляхом впливу на членів екзаменаційної комісії за умови, якщо той заплатить йому 2 тисячі доларів.

Відтак, правоохоронці затримали посадовця університету у порядку ст. 208 КПК України під час отримання неправомірної вигоди. Слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України – зловживання впливом.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до восьми років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...