Проти голови правління “Центру протидії корупції” порушили кримінальні провадження

Розглядається ймовірність підробки документів та факт ухилення від військової служби.

Проти голови правління, співзасновника громадської організації “Центр протидії корупції” Віталія Шабуніна порушено кримінальні провадження. Розслідується імовірний факт підробки документів та ухилення від військової служби. Очільник “ЦПК” підтвердив у коментарі NV, що цю інформацію він прочитав, але не розуміє чому такі провадження відкрито.

Він зазначив, що долучився до військових підрозділів з початку широкомасштабного вторгнення.

Чому відкрито провадження – що відомо зараз?

Інформацію про відкриття проваджень оприлюднив на своїй сторінці блогер Володимир Бойко.

Державне бюро розслідувань за твердженням автор допису, ще в грудні 2023 року зареєструвало два кримінальних провадження щодо дій Віталій Шабуніна.

“За ч.4 ст. 409 КК України за фактом ухилення солдата Шабуніна від військової служби та за ч.1 ст. 358 КК України за фактом можливого виготовлення Шабуніним фальшивих документів, на підставі яких він був прикомандирований до НАЗК замість того, щоби захищати Батьківщину. Друге провадження пов’язано з тим, що Шабунін надав у військову частину, де він на той час фіктивно рахувався на службі, кілька листів за підписами голови НАЗК Новікова та заступника голови НАЗК Ситника, якими ці високі достойники прохали командира прикомандирувати до них солдата Шабуніна”, – зазначено у повідомленні.

You may also like...