Розстріляли та кинули вмирати: двом російським окупантам повідомлено про підозру у вбивство цивільного в Бучі

Чоловік не мав зброї та не брав участі у бойових діях. 19 березня 2022 року під час окупації Бучі він йшов до своїх батьків через вогневі позиції російських військ на території електричної підстанції. Там біля одного з місцевих житлових комплексів окупанти розмістили свої самохідні артилерійські установки «Нона-С», з яких обстрілювали місто Ірпінь.

Підійшовши до місця дислокації російських військових, чоловік запитав дозвіл пройти до батьківського дому. Отримавши від заступника командира окупантського взводу відмову, він розвернувся та пішов назад і був розстріляний в спину з автоматів АК-12. Окупанти нанесли йому пʼять вогнепальних поранень, через які мирний мешканець загинув на місці і пролежав там понад два тижні.

Завдяки даним з камер відеоспостереження та свідченням російських військовополонених слідчим вдалось встановити особи вбивць. Це – військові першого та другого артилерійського взводу 1-ї самохідно-артилерійської батареї самохідної артилерійської установки «Нона-С»: 26-річний сержант з Псковської області та 38-річний сержант з Киргизстану, які проходили військову службу у збройних силах рф на посаді заступників командиру взводу.

За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора їм повідомлено про підозру за жорстоке поводження з цивільним населенням, поєднане з умисним вбивством і вчинене групою осіб (ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 438 Кримінального Кодексу України). Їм загрожує довічне позбавлення волі.

За матеріалами Головного слідчого управління НПУ

You may also like...