Службова недбалість працівника установи ДКВС спричинила смерть засудженого

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру працівнику однієї з установ ДКВС області за фактом неналежного виконання ним своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило загибель людини (ч. 3 ст. 367 КК України).

Слідством встановлено, що даний співробітник порушив міжнародно-правові норми положення чинного законодавства та посадову інструкцію. Він не забезпечив належних режимних вимог в установі, а саме не вжив заходів щодо запобігання потрапляння та розповсюдження на її території наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів.

Внаслідок недбалого виконання службових обов’язків цього працівника сталася смерть засудженого. Причиною смерті було отруєння метадоном.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом (з дислокацією у м. Черкасах) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.

Санкція зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

На даний час вирішуються питання про обрання стосовно підозрюваного запобіжного заходу та завершення досудового розслідування.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

You may also like...