Співробітники військкомату у комендантську годину крали газовий конденсат на Харківщині

Слідчі оголосили підозру чотирьом військовим, які викрадали газовий конденсат.

За даними слідства, схему придумав стрілець-помічник гранатометника відділення охорони районного територіального центру комплектування та соцпідтримки Харківщини. Він узяв у спільники військових цього ж ТЦК. Зловмисники їздили у комендантську годину та викрадали із магістральних трубопроводів газовий конденсат, який належить філії Управління з переробки газу та газового конденсату компанії “Укргазвидобування”. Вони завдали збитків компанії на більше ніж 400 000 гривень.

“Протиправна діяльність їх полягала у викраденні нафтопродуктів, які перебувають у магістральних трубопроводах Харківської області. Користуючись можливістю вільно та безперешкодно пересуватися під час комендантської години, фігуранти за допомогою спеціального обладнання вчиняли крадіжки, — повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Східного регіону. — Дії зловмисників могли призвести до аварії, пожежі, значного забруднення довкілля, спричинити загибель людей чи інші тяжкі наслідки”.

Підозру зловмисникам склали за ч. 5 ст. 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), у великих розмірах, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років тюрми та конфіскацію майна. Слідчі встановлюють можливих спільників зловмисників. // KHARKIV Today

You may also like...