Столичні оперативники затримали кишенькового злодія

Зловмисник викрав у пасажирки громадського транспорту мобільний телефон. Уже через декілька хвилин чоловіка затримали правоохоронці. За крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану, правопорушнику загрожує до восьми років позбавлення волі.

Під час відпрацювання території Дніпровського району працівники оперативно-пошукового відділу управління карного розшуку помітили невідомого, який вийшов із салону маршрутки з телефоном у руках та швидко пішов у бік прибудинкової території. Чоловік помітно нервував та постійно озирався.

Возможно, это изображение 1 человек и стоит

Правоохоронці наздогнали підозрілу особу та зупинили для перевірки. Під час спілкування чоловік зізнався, що має при собі чужий ґаджет, який він витягнув із кишені куртки в пасажирки маршрутки.

Під час поверхневого огляду слідчо-оперативна група територіального підрозділу вилучила речовий доказ для проведення необхідних слідчих дій, а зловмисника поліцейські затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився неодноразово судимий за вчинення майнових злочинів киянин, 1988 року народження.

За цим фактом слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України — крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає до восьми років ув’язнення.

Наразі слідчі під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури м. Києва повідомили затриманому про підозру в скоєнні злочину, а суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Крім цього поліцейські перевіряють фігуранта на причетність до вчинення аналогічних злочинів у столиці. Триває досудове слідство.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...