Суд в черговий раз відправив за ґрати рецидивіста, який закликав до повалення влади

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області визнав чоловіка винним у публічних закликів до повалення і захоплення державної влади в Україні.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 17 липня.

27 липня 2022 року обвинувачений залишив у мережі «Вконтакте» коментарі образливого змісту із закликами до повалення влади.

За результатами лінгвістичної експертизи, дописи містять публічний заклик піднятися, приготуватися до боротьби, повалити, скинути владу, вигнати чиновників із посад та поставити свою народну владу.

У судовому засіданні чоловік вину визнав і розкаявся. Суд призначив йому 2 роки позбавленя волі з конфіскацією майна — це мінімально можливий тюремний строк за такий злочин.

У минулому обвинувачений неодноразово судимий. І з урахуванням попереднього вироку суд вирішив, що остаточне покарання становитиме 6 років і 2 місяці увʼязнення з конфіскацією майна.

Із 2010 року стосовно цього чоловіка ухвалено більше 10 вироків за крадіжки і шахрайство. У червні 2023-го його вкотре засудили на 6 років і 1 місяць позбавлення волі за шість крадіжок протягом вересня-грудня минулого року.

You may also like...