У Києві затримали двох наркодилерів за вирощування та збут канабісу

Спільники орендували квартиру та облаштували у ній місце для вирощування наркотику, вже готовий «товар» вони продавали мешканцям з рук в руки. Під час обшуків поліцейські вилучили в них наркотиків на суму 270 тисяч гривень. Фігурантам загрожує до десяти років ув’язнення.

Слідчі столичного главку поліції за оперативного супроводження працівників управління карного розшуку та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури задокументували злочинну діяльність двох наркоділків, які організували у столиці вирощування та продаж канабісу.

Порушниками виявились двоє киян, 1998 та 2000 років народження. В ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що фігуранти орендували у столиці квартиру та облаштували для вирощування конопель. Вже готовий до вживання «товар» спільники продавали постійним клієнтам з рук в руки.

Поліцейські затримали «бізнесменів» у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час продажу наркотику клієнту.

За результатами проведення обшуків за місцями мешкання та в орендованій квартирі фігурантів виявлено та вилучено: 900 грамів канабісу, що за цінами «чорного» ринку сягає 270 тисяч гривень, кущі конопель, мобільні телефони, планшет, електронні ваги, зіп-пакети для фасування, два автомобілі, більше 10 тисяч гривень, 190 євро та 2970 доларів США, отриманих від незаконних оборудок.

Слідчі оголосили чоловікам про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...