У посилці з Перу киянину пересилали психотроп – концентрат «напою шаманів»

Київські митники стали на заваді ввезенню на територію України особливо небезпечних психотропних речовин, обіг яких заборонено.

Під час митного контролю міжнародного поштового відправлення, яке прямувало з Перу до України, митники виявили дві упаковки з пастоподібною речовиною темно-коричневого кольору по 900 г кожна. Отримувачем поштового відправлення була фізична особа в Києві.

Згідно з висновком експертів, надана на дослідження маса містить у своєму складі особливо небезпечні психотропні речовини, обіг яких в Україні заборонено.

Окрім того, встановлено, що маса в пакетах є концентратом так званого напою шаманів, відомого під назвою аяваска – напій, що виготовляється корінними мешканцями верхньої Амазонки та має психотропний ефект.

Відповідно до Всесвітньої поштової конвенції, пересилання наркотиків і психотропних речовин забороняється в усіх категоріях відправлень.

За виявленим фактом Київською митницею складено протокол про порушення митних правил за ст. 473 Митного кодексу України та спільно з СБУ проведено оперативні заходи.

Речовину вилучено.

Наразі, за результатом спільних заходів, перекрито канал постачання психотропних речовин в Україну, СБУ вручили фігуранту справи підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Київська митниця

You may also like...