У Рівному лікарі заробили пів мільйона на фіктивному працевлаштуванні

За процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури керівника медзакладу і двох лікарів викрито на привласненні коштів у великих розмірах та легалізації незаконно одержаних прибутків (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 209 КК України).

За даними досудового розслідування керівник одного з рівненських медичних комунальних закладів оформив на роботу двох лікарів. З січня 2021 року по червень 2023 року їм нараховували та виплачували заробітну плату. Втім, у цей час вказані особи насправді не виконували своїх посадових обов’язків, а перебували в іншому населеному пункті, де займалися приватною медичною практикою.

Завдяки такій злочинній схемі територіальній громаді Рівного завдано збитків на понад 500 000 гривень, які троє спільників привласнили та легалізували.

У ході обшуків вдома у лікарів вилучили майже 240 тис. грн у різній валюті, банківські картки, документацію та чорнові записи.

Наразі усім фігурантам повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту. Крім того, керівника закладу відсторонено від займаної посади.

Досудове розслідування проводять слідчі РУП ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу співробітників УСР в області ДСР НПУ.

За вказані правопорушення передбачено максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається  невинуватою у вчиненні  злочину і не може бути піддана кримінальному  покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури

You may also like...