Ухилення від сплати податків майже на ₴13 млн. – судитимуть керівників 2-х товариств у Кам’янському

Полтавська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальні акти стосовно керівників 2 товариств із м. Кам’янське Дніпропетровської області.

Особам інкримінують умисне ухилення від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у значних та особливо великих розмірах (ч. ч. 1, 3 ст. 212 КК України).

За даними слідства, у 2021 році керівники, здійснюючи будівельні роботи в місті, лише частково відобразили в податкових звітностях операції за надані комунальній установі послуги та поставлені товари (гравій, пісок тощо). У подальшому це дало змогу чоловікам ухилитися від сплати податків.

Одним із керівників – майже на 9 млн грн, іншим – на понад 4 млн грн.

Наразі з метою відшкодування завданих місцевому бюджету збитків  прокурорами до товариств пред’явлено позовні заяви, а на корпоративні права керівників накладено арешти.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали детективи ТУ БЕБ у Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Полтавської обласної прокуратури

You may also like...