Викрито схему несплати ₴3,3 млн. податків під час надання послуг перевезення таксі

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру фізичній особі за фактом ухилення від сплати податків на суму понад 3,3 млн грн (ст. 212 КК України).

За даними слідства, використовуючи всесвітню платформу таксі, підозрюваний налагодив схему з ухилення від сплати податків.

Для цього він використовував реквізити та банківські рахунки фіктивних фізичних осіб-підприємців для оформлення начебто надання від їх імені послуг таксі.

Кошти, які сплачуються пасажирами за послуги таксі, перераховувалися на електронні гаманці компанії-нерезидента. В подальшому іноземна компанія направляла їх своїм партнерам на оплату роботи водіїв. Однак, приватний партнер не подавав до податкових органів звіти, щоб не сплачувати податки.

В результаті такої «діяльності» підозрюваний отримав 18,7 млн грн доходу та не задекларував його. Натомість гроші вивів в готівку.

Такі дії призвели до несплати податку на доходи фізичних осіб на загальну суму понад 3,3 млн грн.

У кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі дії, встановлюються всі обставини вчинення злочину.

До суду подано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється Бюро економічної безпеки України, оперативний супровід – ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Офіс Генпрокурора

You may also like...