Взято під варту ізюмчанина, який обійняв керівну посаду в окупаційній адміністрації

Вже понад два роки повномасштабного вторгнення рф на територію нашої держави триває робота правоохоронців з викриття зрадників, колаборантів, пособників окупантів. Вкотре наголошуємо: кожен, хто допомогав ворогу будувати «русский мир» на Харківщині, понесе встановлену законом кримінальну відповідальність.

За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 56-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що під час окупації м. Ізюм безробітній місцевий мешканець добровільно пішов працювати на ворога.

Налагодивши дружні стосунки з російськими військовими, у травні 2022 року він обійняв посаду «начальника відділу з питань господарчого та транспортного забезпечення адміністрації міста Ізюм та Ізюмського району».

Колаборант відповідав за «чистоту та порядок» на окупованих територіях. Він видавав підлеглим інвентар та господарське приладдя для прибирання. Підозрюваний вів облік виданого та підписував документи для «звітів» окупаційній владі.

Правоохоронці викрили псевдопосадовця. Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування проводить СВ Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області.

Харківська обласна прокуратура

You may also like...