За хабар у 1500 доларів та зловживання впливом на Закарпатті судитимуть двох колишніх інспекторів ДСНС

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо двох колишніх інспекторів підрозділу ГУ ДСНС України в Закарпатській області за фактом зловживання впливом за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Під час розслідування встановлено, що обвинувачені налагодили механізм одержання неправомірної вигоди від підприємців для вирішення питання щодо погодження дозвільної документації. Вона мала засвідчити відповідність матеріально-технічної бази закладів харчування вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.

Для цього фігуранти обіцяли вплинути на інших посадових осіб, аби власники бізнесу одержали необхідні документи. «Вирішення питання» щодо оформлення та подальшого отримання таких декларацій для одного закладу складало до 500 доларів США.

Протягом червня-липня цього року особи неодноразово зв’язувалися із представником кількох кафе та одержали від нього загалом 1500 доларів США.

Варто зазначити, що наразі обоє фігурантів звільнені з органів ДСНС України. Слідство щодо них завершене, а обвинувальний акт скеровано до Ужгородського міськрайонного суду.

Досудове розслідування за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області здійснював Шостий слідчий відділ ТУ ДБР, розташованого у м. Львові.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

You may also like...