Збут метадону на території столичного СІЗО – організатору та виконавцям злочину повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру трьом учасникам злочинної групи, які постачали та збували синтетичний наркотичний засіб «метадон» на території столиці та ДУ «Київський слідчий ізолятор» (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, один із учасників злочинної групи, який утримується в слідчому ізоляторі, організував незаконну схему постачання та збуту наркотичного засобу на території міста Києва та до СІЗО.

Перебуваючи під вартою, він в телефонному режимі керував діями своїх спільників, підшуковував «покупців» наркотичних засобів, організовував придбання та збут «товару», у тому числі на території режимної установи. Також він особисто збирав грошові кошти з продажу наркотиків та розподіляв між учасниками прибуток.

За результатами проведення обшуків у камері підозрюваного вилучили мобільний телефон та пакет з наркотичним засобом. За місцями проживання його спільників вилучили 17 мобільних телефонів, 6 сім-карт, предмети, зовні схожі на пістолет, 4 магазина до зброї, 17 набоїв, грошові кошти у сумі 9 600 грн та 1 950 доларів США, пакети з речовинами, схожими на наркотичні, ваги для зважування наркотиків, саморобні пристрої для вживання наркотичних речовин, флеш-карти, банківські картки, стартові пакети та чорнові записи.

Викриття злочинної діяльності здійснювалось слідчими СУ ГУ Нацполіції у місті Києві спільно зі співробітникам УСР у м. Києві ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Київської міської прокуратури

You may also like...