Жителя Білгород-Дністровського району засуджено за спричинення співмешканці смертельних тілесних ушкоджень

Чоловік щиро розкаявся. За скоєне він проведе за ґратами сім років.

Подія сталася на початку жовтня минулого року за місцем мешкання цивільного подружжя, у приватному домоволодінні в одному з сіл Саратської територіальної громади.

В ході досудового розслідування слідчі встановили, що між співмешканцями виникла побутова сварка. Жінка почала виганяти чоловіка з дому, а він побив її руками й ногами, після чого пішов на роботу. Повернувшись наступного дня, правопорушник побачив, що співмешканка так і лежить на підлозі, де він її залишив, і викликав «швидку».

Медики госпіталізували непритомну жінку до лікарні, два тижні боролися за її життя, але вона померла. За висновком судово-медичної експертизи, смерть потерпілої настала внаслідок травми голови, що призвела до крововиливу, забою і набряку головного мозку.

Свою провину чоловік визнав та пояснив, що жінка дорікала йому зловживанням алкогольними напоями.

Як повідомив начальник відділення поліції № 1 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Андрій Мащенко, слідчі зібрали достатньо доказів вини фігуранта та висунули йому обвинувачення в умисному тяжкому тілесному ушкодженні, небезпечному для життя в момент заподіяння, що спричинило смерть потерпілої.

Обвинувальний акт за ч. 2 статті 121 Кримінального кодексу України поліцейські скерували до суду, який, дослідивши отримані матеріали та взявши до уваги щире каяття обвинуваченого, визнав чоловіка винним і призначив йому мінімальне покарання, передбачене чинним законодавством за скоєний ним злочин, – сім років позбавлення волі.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одещини

You may also like...