В КМДА кажуть що тариф зараз 8 гривень, а реальна вартість поїздки в комунальному транспорті 30 грн

28 травня 2023 року Мер Києва Віталій Кличко запевняв, що вартість проїзду у громадському транспорті столиці до кінця війни не зміниться.

Тариф може зрости до 30 гривень / Офіційний портал Києва

Тариф може зрости до 30 гривень / Офіційний портал Києва

Про це розповів директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор в інтерв’ю “Радіо Київ – 98 FM”, зазначивши при цому, що реальним завданням столичної влади є заміна маршруток на тролейбуси з автономним ходом, але це можна зробити тільки після підвищення вартості проїзду.

На думку чиновника,  тариф зараз 8 гривень, а реальна вартість поїздки 30 грн, тому  замінювати всі приватні маршрути на комунальний транспорт, зробивши акцент на тролейбусах з автономним ходом можна тільки коли коли він дісно стане таким, оскільки їх запуск не вимагає великих капіталовкладень.

“Потрібно з’єднати тролейбусом лівий і правий берег Києва, де розрив між маршрутами становить 11 кілометрів. Цю відстань зможуть подолати тролейбуси, які проїжджають частину колії без проводів… За допомогою таких тролейбусів можна буде продовжити маршрути з Києва до Коцюбинського, Броварів, Бучі”, – зазначив чиновник. // УНІАН

You may also like...