Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 14.08.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 555 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 534 (43,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 8 вбивств, 18 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 13 розбійних нападів, 41 пограбування, 12 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб. У правопорушників вилучено автомат, 2 пістолети, мисливську рушницю, 4 обрізи мисливських рушниць, 4 одиниці саморобної вогнепальної зброї та 275 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 121 особу. У них вилучено 20,7 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 017 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 20 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 97 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 30 – у сфері службової діяльності, у тому числі 4 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 199 дорожньо-транспортних пригод, у яких 23 особи загинули та 269 – травмовані.

7 серпня в місті Олександрія було знайдено мертвим місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні злочину затримано двох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони ввечері 5 серпня в будинку жителя зазначеного міста, під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяли смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

У місті Києві в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя села Долиняни. Попередньо встановлено, що він уночі 13 серпня на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв облив бензином місцевого жителя, й підпалив його. У результаті цього останній отримав опіки тіла (госпіталізовано).

У місті Старобільськ в результаті реалізації оперативної інформації на залізничному вокзалі затримано двох місцевих жительок. Попередньо встановлено, що вони намагалися вивезти до Російської Федерації, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, жительку села Дмитрівка та жительку міста Стаханов.

13 серпня об 11.30 у місті Мала Виска до лікарні за медичною допомогою з вогнепальним дробовим пораненням спини звернувся місцевий житель. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього злочину затримано жителя села Краснопілка. Попередньо встановлено, що він увечері 12 серпня на березі ставка біля згаданого села під час раптово виниклої сварки пострілом з власної зареєстрованої мисливської рушниці заподіяв зазначене поранення потерпілому (медичну допомогу надано без госпіталізації). Зброю вилучено.

У селі Білорічиця в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 27 липня в зазначеному селі на ґрунті неприязних відносин облив сумішшю паливно-мастильних матеріалів будинок співробітника райдержадміністрації, й підпалив його.

У селі Попівка затримано громадянина Російської Федерації, у якого вилучено 10 таблеток “екстазі”.

В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони в 2004-2005 роках, достовірно знаючи, що одне з приватних підприємств не здійснює фінансово-господарської діяльності, необґрунтовано зависили податковий кредит на податок на додану вартість та валові затрати по взаємовідносинах з вказаним підприємством, що призвело до зниження податкових зобов’язань з податку на прибуток, після чого надали відомості до державної податкової інспекції. Унаслідок цього державному бюджету завдано збитки в сумі понад 434 тис. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення).

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника пункту ветеринарно-санітарного контролю. Вона вимагала та отримала 1 тис. грн. хабара від жителя обласного центра за надання йому дозволу на безперешкодний вивіз за межі України домашніх тварин. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Чернівецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника банку. Він упродовж 2006-2007 років, використовуючи паролі доступу до банківської мережі працівників банку, незаконно виніс рішення про здійснення експрес-кредитування 18 клієнтів, які фактично не мали права на отримання кредитів. У подальшому цей співробітник, через відкриті карткові рахунки, отримав та привласнив грошові кошти в сумі 250 тис. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

В Автономній Республіці Крим працівниками Управління боротьби з організованою злочинністю викрито співробітника садового товариства. Він вимагав та отримав 20 тисяч доларів США хабара від місцевого жителя за надання йому фіктивної довідки про те, що останній є членом згаданого товариства й має право на отримання земельної ділянки. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.366 та ч.3 ст.368 КК України (службове підроблення та одержання хабара)

12 серпня о 22.30 у місті Києві співробітник міліції намагався затримати двох невідомих, які побили місцевого жителя. Правопорушники вчинили опір й заподіяли тілесні ушкодження працівнику міліції. Вжитими заходами їх затримано. Ними виявилися житель селища Копайгород та киянин. Співробітника міліції госпіталізовано.

13 серпня в ЗМІ повідомлялося про втечу з кабінету для проведення слідчих дій ІТТ міськвідділу внутрішніх справ в місті Алчевську засудженого та двох заарештованих громадян. Вжитими заходами цього ж дня о 14.40 у місті Перевальськ втікачів затримано.

ДЗГ МВС України

You may also like...