«Слуги» у першому читанні ухвалили скандальний законопроєкт про ринок землі

Верховна Рада України сьогодні, 13 листопада, прийняла у першому читанні запронований президентською партією “Слуга народу” законопроєкт № 2178-10 про ринок землі.

За проголосувало 240 народних депутатів, проти – 52, утримались – 57.

Раніше парламентський комітет з питань аграрної політики підтримав законопроект № 2178-10 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення.

Хитрый ход. Селяне под Киевом массово пишут завещания с передачей земли замминистру аграрной политики

Депутати розглянули цілому 11 законопроєктів. У першому читанні вони голосували за законопроект про внесення змін до Земельного кодексу та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин, а також за законопроект про внесення зміни до статті 4 закону “Про використання земель оборони” щодо підвищення ефективності використання виділених земельних ділянок.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що питання про дозвіл на продаж землі сільськогосподарського призначення іноземцям та компаніям, які засновані іноземцями винесуть на всеукраїнський референдум.

Депутат “Європейської Солідарності” Софія Федина в ефірі “Прямого” зазначила, що партія підтримує створення ринку землі в Україні, але категорично проти того формату, в якому його пропонує “Слуга народу”.

Депутат “Європейської Солідарності” Микола Княжицький сказав, що якщо сьогодні проголосують за ринок землі “слуг народу”, партія підтримає тих, хто протестує проти нього. // “Прямий”

You may also like...