Чи потрібно йти у військкомат, якщо знайшли повістку у поштовій скриньці: відповідь ТЦК

Повістка залишена у поштовій скриньці чи передана через третіх осіб не має юридичної сили. Повістку повинні вручити особисто.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Полтавського обласного ТЦК та СП майора Романа Істоміна в інтерв’ю Telegraf.

Чи потрібно йти у військкомат, якщо знайшли повістку у поштовій скриньці: відповідь ТЦК

facebook com gazetadp

Він пояснив, що мобілізація в Україні є державним процесом. Тому повістки військовозобов’язаним можуть вручати не лише співробітники терцентр комплектування та соцпідтримки. До цього підключені також органи місцевого самоврядування.

Визначені військкоматами особи з місцевих посадовців можуть розносити повістки, які повинні бути підписані начальником терцентру комплектування.

“Повістка вважається врученою лише тоді, коли вона підписана громадянином, якому адресується. Залишена у поштовій скриньці, передана через родичів, сусідів тощо повістка не має юридичної сили”, – пояснив Істомін.

При цьому речник підкреслив, що законом не врегулювало, де саме потрібно вручати повістки. Тому представники військкоматів роблять це там, де вважають за потрібне. В тому числі займаються й адресним оповіщенням.

You may also like...