Масована атака російських дронів на Київ: уточнено наслідки

Силами та засобами протиповітряної оборони було збило понад десяток ударних безпілотників типу “Шахед”, які російські загарбники запустила для атаки на Київ цієї ночі. Потерпілих у столиці немає.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram начальника Київської міської військової адміністрації Сергія Попка.

Чиновник зазначив, що атака дронів була масована, а повітряна тривога у столиці тривала понад 5 годин.

Особливість атаки та відбиття

“На Київ російські безпілотники летіли з території окупованої Херсонщини та Курської області РФ ще до опівночі, близько 23:00”, – поінформував він.

Очільник КМВА також розповів, що ворожі “Шахеди” заходили на столицю “хвилями та з різних напрямків”.

“Силами та засобами ППО було знищено понад десяток ударних дронів ворога (точну кількість та тип дронів оприлюднять Повітряні Сили)”, – йдеться в його повідомленні.

Які наслідки

У КМВА розповіли, що внаслідок атаки дронів-камікадзе ворога у трьох районах столиці сталося падіння уламків. А саме:

  • у Голосіївському районі уламки впали на територію житлової забудови. Попередньо було пошкоджено вікна та двері в багатоквартирному будинку.
  • у Дніпровському районі зафіксовано падіння уламків на територію житлової забудови, але “без негативних наслідків”.
  • у Деснянському районі уламки впали на територію приватного домогосподарства, виникла пожежа у нежитловій будові, яку вже загасили

“Загалом, в Києві інформації щодо потерпілих не надходило. Дані оперативного зведення уточнюються”, – зазначив чиновник.

You may also like...