У Молдові за допомогою злочинного угруповання росіяни купували громадянство країни

У Молдові розкрили злочинне угруповання, до якого входили і державні службовці. Вони допомагали громадянам Росії незаконно отримати посвідку на проживання чи громадянство країни.

Про це 13 вересня повідомили у прес-релізі Служби внутрішньої безпеки та боротьби з корупцією міністерства внутрішніх справ (SPIA), пише NewsMaker.

Згідно з матеріалами розслідування, до складу злочинного угруповання входили фізичні та юридичні особи, кожен з яких виконував своє завдання. Для незаконної діяльності вони створили компанії, які пропонували консультації з питань міграції.

Слідчі встановили, що діяльність угруповання підтримували деякі співробітники Головного інспекторату міграції, в обов’язки яких входило схвалювати заяви іноземців на набуття чи відновлення громадянства, а також на продовження права на перебування у Молдові.

Як уточнили у SPIA, члени злочинного угруповання знаходили громадян Росії, які бажали уникнути служби в армії чи санкцій. Ці люди безпосередньо або через посередників зверталися до учасників угруповання, які за суми від $3000 до $10 000 пропонували їм допомогу в отриманні посвідки на проживання за фіктивними трудовими договорами або навіть у відновленні громадянства Молдови.

Напередодні, 12 вересня, правоохоронці провели обшуки в офісах трьох компаній та Генеральному інспектораті міграції.

Правоохоронці вилучили понад $90 тис. та понад €12 тис., а також документи, контракти, мобільні телефони та інші предмети, які стосуються розслідування. Розслідування продовжується.

You may also like...