Що вони собі нарозслідували: прокурор Жмеринської місцевої прокуратури Семенюк Володимир Анатолійови

«84% місцевих прокурорів, призначених Шокіним, раніше були районними прокурорами, і переважно працювали на таких посадах за президентства Віктора Януковича» – саме так оцінив реформу місцевих органів прокуратури заступник генпрокурора Віталій Касько. То ж і не дивно, що навіть попри значний «попит» на реформування цього правоохоронного органу після Революції Гідності, реформа – провалилася.

Виявляється, деякі впливові прокурори часів Януковича не тільки залишилися працювати в прокуратурі, а й намагаються стати суддями.

Знайомтесь, Семенюк Володимир Анатолійович – прокурор Жмеринської місцевої прокуратури Вінницької області та кандидат на посаду судді до місцевого суду.

Свою прокурорську кар’єру Володимир Анатолійович розпочав у 1995 році в якості стажера у прокуратурі Вінницького району, де потім став старшим слідчим. З того часу йому доводилося змінювати багато посад, зокрема: прокурора Тростянецького району, заступника Жмеринського міжрайонного прокурора, прокурора міста Ладижин, заступника начальника управління, начальника відділу нагляду за дотриманням законів органами внутрішніх справ прокуратури Вінницької області. А 11 листопада 2005 року Володимир Семенюк очолив прокуратуру міста Вінниці.

За часів Віктора Януковича у 2013 році Володимир Анатолійович отримав посаду Жмеринського міжрайонного прокурора. Однак пропрацював він там недовго. Уже в 2015 році відбувалисяспівбесіди із новими претендентами на посаду керівника Жмеринської місцевої прокуратури.  За результатами цих співбесід Володимир Семенюк зайняв лише 11 з 16 місць. Саме тому, як видно із його декларації, зараз він працює звичайним прокурором у Жмеринці. Та таке пониження в посаді, схоже, не сподобалося Володимиру Анатолійовичу і тому сьогодні він намагається змінити прокурорське крісло на суддівську мантію та є одним із кандидатів на посаду судді до місцевого суду.

Цікавими виявилися декларації Володимира Анатолійовича за 20142015 та 2016 роки. Дохід Семенюка Володимира за цей час склав всього 468 тис. грн. За цей же період його дружина, яка все життя працювала лікарем у Вінниці, заробила всього 160 тис. грн та ще 189 тис. грн вона отримала від відчуження рухомого майна. Та навіть такий низькій дохід дозволив прокурорській родині нажити багато елітного майна.

Зокрема, у власності дружини перебуває будинок на 354 м², що розташований в с. Бохоники за 14 км від Вінниці. Придбала Інна Віталіївна даний будинок у 2007 році. Пані Інні також належить і 12 соток землі під цим будинком. Сьогодні приблизна вартість такого маєтку – 220 тис. дол.

У 2016 році Інна Віталіївна Семенюк стала власницею квартири в новобудові у Вінниці. Квартира площею 68 м² обійшлася Інні Віталіївні в 498 тис. грн.

 

Окрім цього дружина прокурора разом з дочкою мають ще одну квартиру в Вінниці на 76 м². Вказана в декларації її вартість – 133 тис. грн.

Також дружина має більше 2 гектарів землі в с. Рахни-Лісові та 15 соток в селі Селище.

Натомість майна у самого Володимира Семенюка майже немає. Він володіє лише земельною ділянкою в селі Лаврівці. Її площа – 8 соток.

Власних авто у прокурорській сім’ї немає. Натомість і Володимир Анатолійович, і Інна Віталіївна мають право користування двома автомобілями.

Зокрема, Володимир Семенюк має право користування автомобілем Мерседес Е 220 CDI 2008 року випуску. Власником автомобіля є Ніна Петрівна Семенюк – 70-річна матір прокурора. Коштує сьогодні таке авто бл.15,5 тис. дол.

Право користування Renault Captur 2015 року випуску має і дружина Інна Віталіївна.Вказаний в декларації власник цього авто – Ромуальд Ромуальдович Лісовський. Сьогодні вартість подібного авто сягає близько 20 тис. дол.

Попри велику кількість майна та низький дохід, Володимир Семенюк разом з дружиною мають багато збережень. Сам Володимир Анатолійович задекларував як «спільну власність» 23 тис. дол та 9 тис. євро, які позичив третім особам. Дружина ж має 12 тис. грн та ще 16 тис. дол у спільній власності.

Якщо підсумувати, то у власності родини Семенюків є елітний будинок, дві квартири, чотири земельні ділянки, право користування двома автомобілями та значна сума збережень. Сумарна вартість такого майна бл. 270 тис. дол. Звідки гроші у родини Семенюків на таке майно, при річному доході бл. 200 тис. грн, – невідомо. Також цікаво, чому все майно записане саме на Інну Віталіївну, адже її щорічна зарплата у Вінницькому обласному клінічному високоспеціалізованому ендокринологічному диспансері бл. 50 тис. грн. А тому дозволити придбати все майно за свої власні кошти вона не могла.

То ж, як бачимо, питань до родини кандидата на посаду судді до місцевого суду вже вистачає. Ми обов’язково будемо слідкувати за участю Володимира Семенюка у суддівському конкурсі, а усі зібрані факти будуть передані до відповідних органів.

Розслідування «PROSUD»

You may also like...