Прокуратура змусила фермерське господарство повернуло державі самовільно зайняту земельну ділянку вартістю ₴3 млн.

За позовом Ковельської місцевої прокуратури Волинської області фермерське господарство повернуло державі самовільно зайняту земельну ділянку площею майже 2,5 га й вартістю 3 млн грн в урочищі “Чертиж” у Старовижівському районі області.

У вересні 2018 року місцева прокуратура звернулася до господарського суду з позовною заявою в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в області, аби зобов’язати фермерів повернути ділянку сільськогосподарського призначення державної власності, яку вони обробили та засіяли соєю.

Факт самовільного зайняття землі було встановлено у ході проведеної Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області перевірки.

При цьому договір оренди землі господарство не укладало, рішення уповноваженими органами про надання земельної ділянки в користування фермерського господарства не приймалося.

Фермери не оскаржували використання землі, тому після звернення прокуратури до суду та відкриття провадження у справі господарство звільнило самовільно зайняту земельку ділянку.

Відтак, ухвалою господарського суду Волинської області провадження у справі закрито.

Прес-служба прокуратури Волинської області

You may also like...