На Луганщині знешкоджено ОЗГ, учасники якої підозрюються у вчиненні крадіжки 300 тис грн.

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за підозрою учасників організованої злочинної групи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, вчинена у великих розмірах, організованою групою).

Злочинне угруповання викрито за матеріалами управління карного розшуку ГУНП в Луганській області. Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУНП в Луганській області.

Встановлено, що на початку 2019 року мешканець міста Рубіжне Луганської області, з метою вчинення крадіжки у великих розмірах, організував злочинну групу, до складу якої увійшли ще двоє місцевих мешканців.

Після проведення довготривалої ретельної підготовки до вчинення злочину, в ніч з 17 на 18 травня 2019 року учасники групи проникли до квартири у місті Рубіжне, звідки викрали сейф, у якому знаходилися грошові кошти у розмірі 300 тис грн.

Наразі стосовно організатора злочинної групи обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, стосовно ще одної учасниці групи обрано цілодобовий домашній арешт.

Під час проведення обшуків у приміщеннях, що належать організатору ОЗГ, виявлено та вилучено частину викрадених грошових коштів.
Досудове розслідування триває.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Андрій Лисенко, речник ГПУ

You may also like...