На розкраданні ₴2,6 млн. на ремонті доріг у столиці викрито посадовця Святошинської РДА та двох його спільників

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури начальнику одного з управлінь Святошинської РДА, керівнику підрядного підприємства та інженеру технагляду повідомлено про підозру у розкраданні 2,6 млн гривень бюджетних коштів, виділених на ремонт доріг у Святошинському районі міста Києва.

Установлено, що протягом 2019 року посадовими особами одного з управлінь Святошинської РДА за результатами проведення допорогових та публічних закупівель укладено ряд договорів з приватним підприємством на виконання капітальних ремонтів асфальтобетонного покриття міжквартальних проїздів та прибудинкових територій в Святошинському районі м. Києва.

Возможно, это изображение 2 человека, люди стоят и в помещении

У ході розслідування шляхом лабораторних та експертних досліджень установлено, що ремонтні роботи, за які були сплачені кошти, виконано з порушенням технології, що призвело до появи численних дефектів в асфальтобетонному покритті (хвилястості, лущення, тріщини тощо).

Возможно, это изображение 1 человек и в помещении

Вказаними діями державним інтересам заподіяно збитків у розмірі 2, 6 млн грн.

Возможно, это изображение 2 человека, люди стоят и на открытом воздухе

Дії посадовця РДА, підрядника та особи, яка здійснювала технічний нагляд, кваліфіковано за ч. 3, 4 ст. 191 КК України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Слідство триває.

Викрито правопорушення прокурорами спільно зі слідчим управлінням ГУНП у м. Києві, Департаментом внутрішньої безпеки НПУ та Службою безпеки України.

Київська міська прокуратура

You may also like...