На Черкащині затримали зловмисника, який змушував жінку жебракувати для власного збагачення

Правоохоронці провели комплекс заходів, у яких з’ясували, що місцевий житель систематично примушував потерпілу жебракувати в місті, а сам контролював процес і забирав гроші. Фігуранта затримано відповідно до статті 208 КПК України. Досудове розслідування триває.

Під час досудового розслідування правоохоронці відділу міграційної поліції  ГУНП в Черкаській області, Черкаського районного управління поліції, за процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури встановили, що 46-річний місцевий житель експлуатував особу, яка опинилась у складних життєвих обставинах задля власного збагачення. Зловмисник скористався фізичним і психологічним станом потерпілої і тривалий час примушував її жебракувати в людних місцях. При цьому за процесом спостерігав неподалік, після забирав кошти і відвозив потерпілу до власної домівки, де вони «спільно проживали». Після закінчення «роботи» дівчини, присвоював гроші отримані в результаті жебракування та витрачав на свій власний розсуд.  Такі незаконні дії зафіксовані правоохоронцями, в тому числі камерами відеоспостереження.

Правоохоронці Черкащини затримали зловмисника, який  змушував жінку жебракувати для власного збагачення

Під час проведення слідчих дій,  за силової підтримки батальйону особливого призначення чоловіка було затримано відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Правоохоронці Черкащини затримали зловмисника, який  змушував жінку жебракувати для власного збагачення

Під час особистого обшуку у фігуранта вилучено грошові кошти отримані в ході заняттям жебрацтвом.

За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури чоловіку оголошено про підозру за ч. 1 ст. 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу зловмиснику.

Досудове розслідування триває.

Сектор комунікації поліції Черкаської області

You may also like...