Засуджено старосту сільради, який палкою побив пенсіонерку за випасання корови поблизу школи

За принципової позиції прокурорів Стрийської окружної прокуратури 66-річного  чоловіка визнано винним у нанесенні середньої тяжкості тілесних ушкоджень, що спричинило тривалий розлад здоров’я (ч. 1 ст. 122 КК України).

Вироком суду йому призначено покарання у виді 1 року 6 місяців позбавлення волі.

Попередньо, рішенням районного суду обвинуваченого було виправдано. Проте прокурори не погодились з такою позицією та подали апеляційну скаргу, за якою справу було призначено на новий розгляд. Під час нового розгляду у суді прокурори довели винуватість у вчиненому злочині.

Встановлено, що у серпні 2021 року староста однієї сільрад Стрийського району побив 76-річну місцеву мешканку.

В той день між чоловіком та пенсіонеркою виник конфлікт з приводу випасання нею корови поблизу школи. В ході якого чоловік вирвав з рук жінки дерев’яну палку, на яку вона опирається при ходьбі, та почав бити нею. Під час численних ударів по тілу потерпілої палка зламалась. Проте обвинувачений на цьому не зупинився, а продовжив бити стареньку іншою частиною кийка, що лишився у руках.

Внаслідок чого пенсіонерка отримала середньої тяжкості тілесні ушкодження. Зокрема, множинні гематоми по всьому тілу, перелом променевої кістки, пальців та інші травми.

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури

You may also like...