У Львові судитимуть неповнолітнього, який десять разів «мінував» різні об’єкти

Встановлено, що у лютому-квітні цього року зловмисник надсилав електронною поштою листи, в яких повідомляв про замінування навчальних закладів та торгівельно-розважальних центрів, розташованих у Львові.

На кожне таке повідомлення реагували правоохоронці – за вказаними адресами працювали спеціалісти-вибухотехніки, слідчо-оперативні групі та співробітники інших служб поліції Львівщини, проводились перевірки, обстеження, евакуації, припинялась робота закладів.

Зловмисника, 16-річного мешканця Золочівського району, викрили оперативники кримінальної поліції та слідчі відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №2, спільно з оперативниками Управління протидії кіберзлочинам поліції Львівщини та співробітниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за ч.2 ст.259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Обвинувачений перебуває під вартою, йому загрожує покарання – позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Відділ комунікації поліції Львівської області

 

 

You may also like...