Житель Роздільнянського району під час конфлікту побив знайомого та відібрав у нього автомобіль

Правопорушнику загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Подія сталася в одному з населених пунктів Лиманської громади. Про неї поліцейським повідомив потерпілий.

Правоохоронці встановили, що 37-річниий місцевий житель посварився з 23-річним знайомим під час розмови, що відбулася ввечері біля автомийки. В ході словесної перепалки старший за віком чоловік вирішив відібрати у молодшого «ВАЗ», тому почав погрожувати молодикові фізичною розправою та вимагати документи й ключі від автівки. Почувши відмову, зловмисник вдарив потерпілого в обличчя, забрав транспортний засіб, на якому і залишив місце скоєння злочину.

Після надходження до поліції від потерпілого заяви про вчинений злочин, поліцейські розшукали правопорушника та автівку, яку той загнав на територію свого домоволодіння. За місцем мешкання фігуранта був проведений обшук, в ході якого слідчі вилучили транспортний засіб та інші речові докази.

«Ми затримали зловмисника в процесуальному порядку і повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України. Мова йдеться про незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством, що не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, та з погрозою застосування такого насильства. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 242 тисяч 240 гривень. За скоєне правопорушнику загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна», – зазначила слідча Роздільнянського районного відділу поліції Юлія Ткачук.

В ході подальшого досудового розслідування поліцейські встановлюватимуть мотиви злочину.

Слідство триває під процесуальним керівництвом Роздільнянської окружної прокуратури.

Роздільнянський районний відділ поліції Одещини

You may also like...