Мешканець Сарненського району збив пішохода та втік, залишивши в небезпеці

Слідчий слідчого управління ГУНП області за процесуального керівництва прокуратури закінчив досудове розслідування та скерував матеріали кримінального провадження за ч.2 ст. 286, ч. 1 ст. 135 КК України на розгляд суду.

Дорожньо-транспортна пригода сталася 10 лютого цьогоріч у селі Бутейки.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на той момент 21-річний місцевий житель, керуючи автомобілем «Audi 80», рухаючись технічно справним автомобілем із увімкненим дальнім світлом фар, мав об’єктивну та технічну можливість уникнути наїзду на пішохода, який лежав на проїзній частині. Проте, проявив неуважність, не вжив заходів для зменшення швидкості та повної зупинки транспортного засобу.

Розуміючи, що накоїв, залишив травмованого чоловіка без допомоги, у небезпечному для життя стані та з метою уникнення відповідальності втік із місця ДТП.

Від отриманих травм 53-річний пішохід загинув на місці.

Співробітники Сарненського РВП оперативно розшукали автомобіль, а згодом і водія. З’ясувалось, що легковик, на якому молодик скоїв ДТП, належить знайомому. Після наїзду водій залишив транспортний засіб із механічними пошкодженнями на вулиці села, а сам пішов додому. Там його і виявили правоохоронці.

Слідчий повідомив йому про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого та залишенні в небезпеці.

У скоєному обвинувачений розкаюється. Йому може загрожувати позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права до 3 років керувати транспортними засобами.

Відділ комунікації поліції Рівненської області 

You may also like...