З ножем — на 79-річного відставного офіцера

Місцевого розбійника та за-сумісництвом наркомана зі стажем затримали працівники артемівської міліції. 27-річний Володимир М. здійснив жорстокий збройний напад на самотнього відставного офіцера. Перед нахабним вторгненням до оселі ветерана нападник завбачливо одягав на голову чорну маску. Не забував і про руки, якими вчиняв непоправиме – щоб не залишати слідів, зловмисник «працював» у гумових рукавицях. 

Того вечора пенсіонер Дмитро Петрович Іванов (прізвище з етичних міркувань змінено – Авт.) не поспішаючи зайшов у власний двір. Акуратно зачинив за собою хвіртку і тільки збирався рушити далі, як відчув різкий поштовх у спину. Перший удар кулаком прийшовся пенсіонеру в шию. Потім негідник довго та жорстоко бив нещасного в живіт і по голові. І лише після того, як дідусь обм’як, зловмисник міцно прив’язав його простирадлом до стільця. Навіть після цього негідник не заспокоївся, він продовжив екзекуцію, наносив один за одним треновані удари по виснаженому тілу ветерана, копав старенького навіть ногами і весь час вимагав віддати гроші. Коли ж відставний офіцер не прийняв пропозицію, нападник в істериці вхопив кухонний ніж і став ним розмахувати перед дідусем. Один із змахів холодною зброєю мало не зачепив літню людину. Дмитро Петрович не витримав знущань негідника, тож неохоче віддав зловмиснику 4000 гривень, які зібрав на чорний день. І лише після того як кревні пенсіонера перекочували до кишені бузувіра, той «подобрішав» і припинив знущатися над старим. Наостанок, щоправда, пригрозив, щоб ветеран не звертався до працівників міліції, бо повернеться і вб’є його. Залишивши господаря зв’язаним, негідник зник з його оселі. 

Минуло чимало часу перш ніж Дмитро Петрович розв’язався й подзвонив за номером «102».

За словами працівника сектору зв’язків з громадськістю Управління МВС України в Луганській області Андрія Пасічника, до розшуку зловмисника були залучені майже всі служби Артемівського райвідділу внутрішніх справ – дільничні, оперативники, слідчі, експерти… І яким же було здивування Володимира М., коли наступного дня посеред вулиці його затримали правоохоронці. Під час розслідування кримінальної справи працівники міліції з’ясували, що нападник уже тривалий час уживає наркотичні речовини. Тоді ж розпочав свою злодійську діяльність. Однак «виручених» грошей від крадіжок йому катастрофічно не вистачало на чергові дози, тому, не довго думаючи, вирішив «заробляти» збройними розбоями. Першою мішенню для цього він обрав самотнього пенсіонера, сподіваючись, що той не чинитиме опору. А далі було, як в кіно – самотужки зробив маску та придбав в одній з аптек міста гумові рукавички.

У райвідділі зловмисник каявся, просив відпустити його, мовляв подібного більше не те що не робитиме, а й навіть не думатиме про наркотики та розбої. Однак покаятися по-справжньому у Володимира М. часу буде вдосталь, адже найближчі сім років він проведе за «колючкою».

Іван Кулеха, ДЗГ МВС України
 

You may also like...