На Миколаївщині затримано групу розбійників, яка протягом двох місяців займалась пограбуваннями

Троє молодих людей віком від 18 до 20 років заробляли собі на «прожиття» за допомогою, так названого у злочинних колах, «гоп-стопу». 

Жертвами злочинних посягань «трійці» в основному ставали жінки, які у сутінках проходили у малолюдних місцях. Не «обходили своєю увагою» грабіжники також і поодиноких, або на підпитку чоловіків, і у кожному разі об’єкт посягання вибирався таким чином, щоб не мав змоги дати достойного опору нападникам. Для здійснення свого злочинного плану зловмисники вибирали собі жертву і супроводжували її, поки та не опинялась у безлюдному місці. Потім потерпілого збивали з ніг, грабували, та при цьому нещадно били і жорстокість молодиків не мала меж. За ініціативою одного з членів групи для того, щоб жертва нічого не пам’ятала, її нещадно били ногами по голові. А щоб не гаяти часу на пограбування, золоті сережки, наприклад, просто зривали. Практично всі потерпілі після таких «зустрічей» потрапляли до лікарні з тілесними ушкодженнями. Здобиччю нападників ставали мобільні телефони, гроші, золоті вироби та інші особисті речі потерпілих. Все награбоване «трійця» ділила між собою, а виручені кошти використовувала на розваги та прожиття. 

Злочини молоди чоловіки здійснювали на території Миколаївської, Кіровоградської та інших областей, а затримали їх «на гарячому» після скоєння ними чергового нападу працівники міліції Миколаївської області у Вознесенському районі, де серед білого дня у міському парку вони пограбували та жорстоко побили місцеву мешканку. На даний час всі учасники злочинного угрупування перебувають у ізоляторі тимчасового утримання та дають правдиві свідчення.

На даний час правоохоронцями встановлюються інші епізоди їх злочинної діяльності. За даним фактом порушено кримінальні справи за ознаками ст. 187, 186 та 185 Кримінального кодексу України.

Владислав Гнатенко, ВЗГ УМВС України в Миколаївській області
 

You may also like...